• -40,00 Kč
Low Carb směs na kynuté těsto bez lepku 300g

Low Carb směs na kynuté těsto bez lepku 300g

250,00 Kč
210,00 Kč Sleva 40,00 Kč
S DPH

Exkluzivní LowCarb směs na kynuté těsto, ze které si můžete upéct i při LC/Keto dietě a nepřiberete. Bez lepku, z kvalitních surovin.

Nutriční a diabetické hodnoty ve 100 g směsi (a ve 100 g  hotového výrobku):

Energie.........881kJ/211kcal ................................./......447 kJ/114kcal

Tuky.............4,4 g. z toho nas.mastné kys. 2,5 g.../....4,7g/nas.mast. 2,2g 

Sacharidy.....11,5 g ............z toho cukru 3,6 g......./....4,6g...z toho cukru...2,2g 

Vláknina.......20,1 g.............................................../......4,9g

Proteiny........21,2 g.............................................../...10,7g

Sůl................3,5 g................................................../...0,09g

Skladem

Kdo drží nebo držel nízkosacharidovou stravu si na pečivě z kynutého těsta nepochutnal dlouho, ale tomu je teď konec! Konečně můžeme a to bez výčitek!

Tuto směs si zamilujete má totiž na 100g suché směsi jen 11,5g sacharidů a 4,6g sacharidu v hotovém výrobku.

 

Ze směsi připravíte, fokáču, pizzu(5 kusu),ale také jí můžete použít na obalování například řízků!

 

Směs je bezlepková, bohatá na bílkoviny, vlákninu a vhodná pro celou rodinu i sportovce, pro diabetiky.

Postup:

                                                                                             Předehřejeme troubu na 200 st.

Potřebujeme: 250 ml mléka( smetany), 1 kostku droždí, 1 lž. cukru(medu), 170 ml vody, 5 vajec, 215 g tvarohu(lučiny) a směs. 

Základem každého kynutého těsta je příprava kvalitního kvásku, který zaručí žádoucí vykynutí těsta. Kvásek se připravuje z vlažného mléka, kvasnic a cukru. 

Droždí( 1 kostku čerstvých) rozetřeme s cukrem( 1 vrchovatá čajová lžíce), přidáme teplé mléko( 250  ml), teplou vodu( 170 ml) a vše v míse rozmícháme, přikryjeme a necháme podle teploty v místnosti 5 až 10 minut kynout. 

 Když kvásek tzv. vzejde, přidáme do mísy  mouku ze směsi ( směs 2 p.lž) a dáme kynout ještě 10 minut.  Poté, co kvásek vzejde ještě jednou, se smíchá s ostatními surovinami, které připravíme předem v velké mise 215 g tvarohu a 5 velkých vajec. Pak přidáme kvásek, promícháme a přidáme 275 g směsi z balení. 25 g směsi necháme na posypaní.  

Propracování těsta  Suroviny nejprve promícháme větší vařečkou se silnou rukojetí, a pak těsto hněteme v velké míse. Těsto by se mělo míchat jedním směrem, pak mnohem lépe a rychleji kyne. Zpracování musí být opravdu velmi důkladné.

Kynutí  Kynutí je velmi důležitá část přípravy a nelze ho nijak urychlit. Těsto setřeme vařečkou ze stěn mísy, povrch lehce zasypeme moukou, mísu přikryjeme čistou utěrkou a postavíme na teplé místo. Doba kynutí je závislá na množství kvasnic a ostatních surovin, hustotě těsta i teplotě místa, kde těsto kyne. Naše husté těsto kyne přibližně půl hodiny. Těsto nesmí překynout, protože pak klesá, je řidší a pečivo bude malé a tuhé.

Připravené těsto rozdělíme na 5 částí. Každou pozvalíme mezi dvěma papíry. Na pizzu těsto pečeme 6-8 minut na 180 st, pak vyndáme, ozdobíme a pečeme ještě 7-8 minut. Vznikne 5 velkých pizz.

Skořicové rolky: 

Těsto vyložíme na papír nebo fólie a mezi dvěma pečící papíry uděláme obdélník výškou 1 cm. Opatrně odstraníme jeden vrchní papír a rozetřeme na těsto máslo pak erytritol Gold se skořicí, pak opatrně s pomocí fólie uděláme válec. Pevnou nití válec máme rozřezat na kusy šířkou 2-2,5 cm. Kusy naskládáme do připravené formy. Každý dáme s odstupem, protože objem zdvojnásobní.
Pečeme na 180 st 25-30 min.
Mezitím připravíme polevu: utřeme moučkový erytritol Sukrin Melis, mascarpone, smetanu, trošku vanilkové esence.
Potřeme polevou ještě teplé rolky a dáme vychladnout.

Složení: mandlová jemná odtučněná moučka, kokosová odtučněná moučka, ovesná vláknina, psyllium husk powder, mořská sůl. Hmotnost 300g. Velké balení. 

LowCarb směs na mazance najdete v odkazu https://bobon.cz/low-carb-smesi-na-peceni/low-carb-smes-na-kynute-testo-bez-lepku-150g.html 

Bobon.cz používá cookies, abychom Vám mohli poskytnou co nejlepší služby. Používáním naších stránek s tím souhlasíte. Více informací