Směs bez cukru a lepku na pečení dortu (200g)
Čistých sacharidů na 100 g. hotového produktu/korpusu 10,2 g/ 1 V.j.
Nutriční a diabetické hodnoty ve 100 g výrobku:
Energie................................262 kcal.
Tuky....................................16,8 g. z toho nas.mastné kys. 1,8 g.
Sacharidy............................20 g ............z toho cukru 0,3 g., z toho polyoly 9,9 g
Vláknina...............................8,1 g.
Proteiny................................13,6 g.
Sůl.......................................1,0 g.
Bez lepku a cukru, bez pšenice.
Poznámka: polyoly jsou sladidla, v tomto balení kvalitní erytritol, který má GI = 0, a nezvyšuje krevní cukr.
Proč nezkusit LC mrkvový dort? A bez cukru a lepku.
Směs je snadná na přípravu a dort z ní neskutečně skvěle chutná! Směs obsahuje mandlovou mouku a FiberFin místo pšeničné mouky a cukr jsme nahradili Sukrinem - kvalitním erytritolem od norského výrobce.Erytritol má 0 GI a nezvyšuje krevní cukr. Výsledkem je lahodný dort, který je velice chutný, ale neobsahuje suroviny, kterým se chcete vyhnout!
Recept na přípravu:
Předehřejte troubu na 175 st. V misce smíchejte 3 velká vejce, 100 -120 g mrkve/nebo dýně/najemno nastrouhanou/, 100 ml vody a 50 ml oleje. Můžete přidat nahrubo nadrcený ořechy-podle volby.
Přidejte směs a smíchejte do hladka.
Vylijte 1/2 těsta do vymazané kulaté formy o průměru 15 cm/ není velká a 10 cm vysokou.
Pečte zhruba 25 min. Pak vyjmout, dat vychladnout a upéct druhou část těsta.
Obě části pak rozpůlit na dvě.
Krém: varianta Keto
100 g slaného másla /nebo obyčejného
250 g sýra maskarpone
200 g smetany na šlehaní 40%
2 čj lž vanilky, 2 č. lž. šťávy citronu(nebo limetky) , sladidlo stevie a nebo sukrin - erytritol
Krém: varianta LC
1 vanička polotučného tvarohu
1 balení ricotty
šťáva z citronu,sladidlo dle volby
lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo Ghí
Smícháme máslo pokojové teploty, maskarpone sýr a smetanu na šlehaní dokud nevyšleháme krém.
Korpus lepíme krémem a dále pak zdobíme dle uvážení celý dort.
Složení: Mandlová mouka, bio prášek na pečivo bez fosfátu a lepku, sladidlo: erytritol - kvalitní Sukrin, vláknina( psyllium, čekanka), sůl, emulgátory, aroma, skořice, kyselina citronová.