Směs na low carb chléb-focaccia 200g
Nutriční a diabetické hodnoty ve 100 g(hotového produktu) :
Energie................................138kcal.
Tuky....................................5,1 g. z toho nas.mastné kys. 0,9 g.
Sacharidy............................3,9 g ............z toho cukru 0 g.
Vláknina...............................25 g.
Proteiny................................15 g.
Sůl.......................................1,3 g.
Bez lepku, cukru, kvasnic, soji, vhodný pro vegany.
Nízkosacharidová bezlepková focaccia (směs na pečení) 200 g
Ideální volba pro ty, kteří chtějí bezlepkový chléb se spoustou bílkovin a vlákniny a delikátní, měkkou konzistencí. Chléb(focaccia) neobsahuje pšenici, kvasnice ani sóju. Peče se ze směsí semínek a mandlové mouky. Díky tomu je tento chléb extrémně bohatý na bílkoviny a ve srovnání s celozrnným chlebem má méně než desetinu sacharidů. Kromě toho je chléb bohatý na vitamíny a minerály.
Recept na přípravu:
- Předehřejte troubu na 175 stupňů.
- Smíchejte dohromady 300 ml vody, obsah sáčku a jednu lučinu vahou 200g. ( může být i mascarpone, nebo jiný měkký sýr)
- Těsto nechte 5 minut odpočívat, poté tvarujte focacciu na plech, na pečicí papír. Do těsta můžete dát olivy, rozmarýn, sušená rajčata, co máte, nebo jen tak.
- Před upečením posypte solí a můžete postříkat olivovým olejem( podle chutě, není nutně)
- Pečte asi 30-35 minut ve střední části trouby na 175 st.
- Pak vyndat a dát vychladnout. Poté jí pokrájíte na kousky či natrhejte a podávejte k jídlu, nebo jen tak.
-
Chléb, který nesníte během 4-5 dnů, dejte do mrazáku.
- Váha hotového produktu - 400 g