

Naše směs je určena k snadnému pečení. Směs bez přidaného cukru a lepku. Ideálně při Low carb stravování, cukrovce.
Čistých sacharidů na 100 g. směsi- 10,8g.
Nutriční a diabetické hodnoty ve 100 g výrobku:
Energie................................249kcal.
Tuky....................................16 g. z toho nas. mastné kys. 2,1 g.
Sacharidy............................27,5 g ............z toho cukru 0 g. z toho polyoly 16,7 g.
Vláknina...............................7,3 g.
Proteiny................................9,9 g.
Sůl.......................................1,3 g.
Bez lepku a cukru.
Poznámka: polyoly jsou sladidla. Tady kvalitní : erytritol a xylitol. GI = 0
Celá vejce ušleháme se špetkou soli do husté pěny (to neodbudeme, čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější).
Pak postupně přidáváme rozpuštěné máslo/ghí nebo kokosové/, vodu a nakonec směs z balení.
Těsto vyložíme na pečící papír ve formu nebo plech ( na foto o průměru 26 cm) a poklademe ovocem.
Pečeme na cca 175-180 stupňů 30-35 minut. Pak vyndáme a dáme vychladnout. Vychladlý posypeme moučkovým erytritolem.
Bublanina je opravdu krásně nadýchaná a přitom není suchá, bez přidaného cukru a lepku. Příprava je rychlá a stejně rychle pak zmizí z talíře.
Toto těsto můžeme použít i na bábovky a dortové korpusy.
Složení: sezamová mouka, mandlová mouka, lupinová mouka, prášek na pečivo bez lepku, vinný kámen, sladidlo: erytritol - kvalitní Sukrin a xylitol, vláknina( psyllium, čekanka, hrášek), sůl, aroma, regulátor kyselostí( kyselina citronová), xantan guma, aroma: vanilka.