Low carb směs na vafle 200g.
Čistých sacharidů na 100 g. hotového produktu 10,7g.
Nutriční a diabetické hodnoty ve 100 g výrobku:
Energie................................249kcal.
Tuky....................................16 g. z toho nas. mastné kys. 2,1 g.
Sacharidy............................27,4 g ............z toho cukru 0 g. z toho polyoly 16,7 g.
Vláknina...............................7,3 g.
Proteiny................................9,9 g.
Sůl.......................................1,3 g.
Bez lepku a cukru.
Poznámka: polyoly jsou sladidla. Tady kvalitní : erytritol a xylitol.
Nízkosacharidové vafle bez cukru a lepku.
- Na přípravu potřebujeme:
- 60 ml vlažného mléka/ mandlového nebo vody
- 100 g rozpuštěného másla
- 3 vejce
- 200 g směsi na pečení
- Do větší mísy dáme směs.
- Ve větším hrnku smícháme vlažné mléko se žloutky.
- Mezitím si rozpustíme máslo a necháme vychladnout na pokojovou teplotu a pak smícháme směs, máslo a mléko s žloutky a promícháme na hladké těsto. Rozehřejeme si vaflovač.
- Z bílků a špetky soli si vymícháme pevný sníh a opatrně ho stěrkou zamícháme do těsta.
- Vaflovač můžete vymazat olejem, ale není to úplně nutné: máslo v těstě způsobí, že se těsto na plotýnky nepřichytává. Dáme do vaflovače dostatečné množství těsta, zaklopíme a pečeme do zlatova. Délku pečení je potřeba přizpůsobit výkonu vašeho stroje.(cca 4-5 min)
- Servírujeme s rozpuštěnou LC čokoládou, šlehačkou ze tučné smetany, ovocem.
- Tip na rychlý dort:
- Krém: 1 balení ricotty, 1 balení maskarpone sýr, 1 smetana na šlehaní 40%, šťáva z citronu, sladidlo dle volby
-
Smícháme všechno,riccotu, maskarpone sýr a smetanu na šlehaní, sladidlo, dokud nevyšleháme krém.
Korpus lepíme krémem a dále pak zdobíme dle uvážení celý dort z připravených vaflí.
- Složení: sezamová, mandlová mouka, lupinová mouka, prášek na pečivo bez lepku, sladidlo: erytritol - kvalitní Sukrin a xylitol, vláknina( psyllium, čekanka, hrášek), protein hrachu, sůl, aroma, regulátor kyselostí( kyselina citronová).