

Exkluzivní LowCarb směs na kynuté těsto, ze které si můžete upéct i při LC/Keto dietě. Vhodné pro diabetiky na nízkosacharidové stravě. Bez lepku, z kvalitních surovin. Bez éček a konzervačních látek.
Nutriční a diabetické hodnoty ve 100 g směsi (a ve 100 g hotového výrobku):
Energie.........881kJ/211kcal ................................./......447 kJ/114kcal
Tuky.............4,4 g. z toho nas.mastné kys. 2,5 g.../....4,7g/nas.mast. 2,2g
Sacharidy.....11,5 g ............z toho cukru 3,6 g......./....4,6g...z toho cukru...2,2g
Vláknina.......20,1 g.............................................../......4,9g
Proteiny........21,2 g.............................................../...10,7g
Sůl................3,5 g................................................../...0,09g
Ze směsi připravíte lívance, housky, skořicové rolky, koláče, buchty.
Směs je bezlepková, bohatá na bílkoviny, vlákninu a vhodná pro celou rodinu i sportovce, pro diabetiky.
Postup:
Předehřejeme troubu na 180 st.
Potřebujeme: 200 ml smetany, 1/2 kostky droždí, 1 lž. cukru, 100 ml vody, 3 vejce, 100 g tvarohu(nebo lepši mascarpone) a směs.
Základem každého kynutého těsta je příprava kvalitního kvásku, který zaručí žádoucí vykynutí těsta. Kvásek se připravuje z vlažného mléka(smetany a vody), kvasnic a cukru.
Droždí( 1/2 kostku čerstvých) rozetřeme s cukrem( 1 vrchovatá čajová lžíce), přidáme teplou vodu a smetanu( 300 ml) a vše v míse rozmícháme, přikryjeme a necháme podle teploty v místnosti 5 až 10 minut kynout.
Když kvásek tzv. vzejde, přidáme do mísy mouku ze směsi ( směs 2 p. lž) a dáme kynout ještě 10 minut. Poté, co kvásek vzejde ještě jednou, se smíchá s ostatními surovinami, které připravíme předem v velké mise 100 g tvarohu(lučiny nebo mascarpone) a 3 vejce. Pak přidáme kvásek, promícháme a přidáme 150 g směsi z balení.
Propracování těsta Suroviny nejprve promícháme větší vařečkou se silnou rukojetí, a pak těsto hněteme v velké míse. Těsto by se mělo míchat jedním směrem, pak mnohem lépe a rychleji kyne. Zpracování musí být opravdu velmi důkladné.
Kynutí Kynutí je velmi důležitá část přípravy a nelze ho nijak urychlit. Těsto setřeme vařečkou ze stěn mísy, mísu přikryjeme čistou utěrkou a postavíme na teplé místo. Doba kynutí je závislá na množství kvasnic a ostatních surovin, hustotě těsta i teplotě místa, kde těsto kyne. Naše husté těsto kyne přibližně hodinu. Těsto nesmí překynout, protože pak klesá, je řidší a pečivo bude malé a tuhé. Před vložením do předehřáté trouby povrch pečiva potřeme vaječným bílkem nebo rozšlehaným vejcem. Pečivo bude lesklé a barevné. Pokud nechceme, aby bylo tmavé, zředíme bílek vodou.
Složeni: mandlová jemná moučka, psyllium, kokosová jemná, sůl, sladidlo: erytritol.