Nízkosacharidová směs na pečení LC chleba 200g
Značka bobon.cz
Nízkosacharidová směs na pečení LC chleba, upečený chleba bude váhou 500 g. Bez konzervačních látek.
Sacharidu na sypkou směs 100 g - 10 g , sacharidu na 100 g hotového chleba - 5 g Sacharidu na kousek váhou 20 g - kolem 0,9 g.
Směs vždy balíme až po vytvoření objednávky a ručně, protože bez konzervantu. Všechny směsi jsou vyzkoušené a máme je ve vlastním Low Carb jídelničku.
Nízkosacharidová směs na pečení chleba se semínky sezamu, lnu, chia v různém poměru.
Tuto chlebovou směs můžete použit k výrobě vlastního chlebu s nízkým obsahem sacharidu, který neobsahuje lepek, kvasnice, mléko a cukr. Jeden kousek tohoto chleba váhou 20 g má pouze kolem 1 g sacharidu. Snadná příprava bez hnětení.
Recept na přípravu:
Na pečení potřebujeme 4 vejce, 200 g lučiny( nebo jiného sýru, může být mascarpone a nebo tučná smetana), 3 p. lž. vody a tuto směs na chleba.
Ve velké misce vyšlehat vejce, sýr, vodu. Do tekuté směsi přidat sypkou a smíchat. Nechat těsto 10 minut odstát, vyložit na pečící papír, vyrovnat mokrýma rukama a posypat semínky čí ořechy.
Pečeme na 175 - 180 st 50 minut, první 10 min na 190 st. Vyndat a dat vychladnout, krájet po úplném vychladnutí.
Vznikne chleba váhou 500 g.
Chléb obsahuje vejce a proto aby vydržel déle dejte ho do ledničky, pak kousek ohřejte na pánví nebo toasteru.
Tip na podzim: kousky můžete usmažit v oleji a posypat česnekem.
Pozor: jen přírodní složení: odtučněná jemná sezamová mouka, kokosová a lněná mouka, psyllium, bio prášek na pečivo bez fosfátu a lepku, zdravější Fiberfin, mořská sůl. Bez konzervačních látek.
Nutriční a diabetické hodnoty ve 100 g:
Energie.................................352kcal
Tuky....................................25 g.
Sacharidy............................10g ............z toho cukru 1,6 g
Vláknina..............................30g
Proteiny..............................24 g
Sůl.......................................2 g