Sušený vaječný bílek je živinou, jehož přínos se zakládá na:
Bílkovinách. Obyčejný vaječný bílek je výborným zdrojem bílkovin, stejně jako sušený vaječný bílek. Díky velkému obsahu bílkovin může být účinným bílkovinovým doplňkem.
Riboflavinu. Obyčejný vaječný bílek a sušený vaječný bílek je skvělým zdrojem riboflavinu, který je též známý jako vitamin B2.
Minerálech. Sušený vaječný bílek obsahuje průměrné množství draslíku a hořčíku a je skvělým zdrojem selenu.
Díky výživové hodnotě je sušený vaječný bílek účinným doplňkem stravy. Chcete-li si zlepšit zdravotní stav či zabránit jeho zhoršení, např. při:
Obezitě. Sušený vaječný bílek je netučný, proto je výborným zdrojem bílkovin pro každého, kdo chce snížit váhu.
Potravinové alergii. Proteiny obsažené v syrovátce a kaseinech jsou často doporučovány těm, kdo chtějí získat svalovou hmotu. Máte-li alergii na mléčné bílkoviny, sušený vaječný bílek může být dobrou náhradou, neboť jedna porce vaječného bílku obsahuje přibližně stejné množství bílkovin.
Jemný sušený bílek vhodný i na pečení, na vyrobu bezé, sněhového pečiva. Používáme vaječný bílek při připravě těsta na Keto/LowCarb palačinky.
Keto Palačinky úplně bez mouky
Potřebujeme:
250g Mascarpone
4 velkých vejce
5-7g sušeného bílků
Trochu soli
2 č.lž Sukrin erytritol Monk Fruit
Vanilkové aroma
Špetka sody
Olivový olej extra virgin na smažení 2 p.lž/ nebo ghí ( co máte raději)
Všechno mixujeme tyčovým mixerem dohladka, olej můžete stejně přidat do těsta a nebude potřeba ho přidávat před smažením
Palačinky smažíme s obou stran na pánví. Budou tenké a nebudou lámat.
Palačinky můžete udělat s nízkosacharidovou náplní, nebo podáváme jen s domácí marmeládou, zakysanou smetanou a jahodami!