FiberFin 400g
  • FiberFin 400g
  • FiberFin 400g

FiberFin 400g

Funksjonell Mat
350,00 Kč
S DPH

FiberFin – převlečená vláknina.To co potřebujete co nejdřív.

Vlaknina pro zdravé a štihlé telo, přispívá ke stabilnější hladině cukru a energie v krvi, bez lepku. 

Nutriční hodnoty na 100 g výrobků:
Energie: 1029 kJ / 246 kcal . Tuk: 1 g . Sacharidy: 31 g, toho cukrů: 0 g . Dietní vláknina: 56 g .Protein: 1 g
Vyprodáno

FiberFin – převlečená vláknina

Vláknina je nejen důležitá pro trávení, ale také vám může pomoci zůstat zdraví a štíhlí. FiberFin obsahuje rezistentní škrob, zvláště užitečnou formu vlákniny s dobře zdokumentovanými přínosy pro zdraví. WHO nazývá objev rezistentního škrobu největším průlomem ve výzkumu sacharidů za posledních 20 let.

To, co dělá rezistentní škrob odlišný od jiných druhů vlákniny, je silný účinek, který má na celkové zdraví a kontrolu váhy. Zvyšuje nejen schopnost těla spalovat tuk, ale také zasytí žaludek a snižuje hlad. Studie také ukazují, že rezistentní škrob zlepšuje kontrolu hladiny cukru v krvi, je vhodný pro imunitní systém a může dokonce snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění, diabetu a některých forem rakoviny.

  • Zvyšuje spalování tuků

  • Zasytí na delší dobu

  • Posiluje imunitní systém

  • Napomáhá zdravému a dobře fungujícímu trávení

  • Přispívá ke stabilnější hladině cukru a energie v krvi

  • Bez lepku

Můžete jíst vhodné sacharidy a minimalizovat tak negativní účinky

Jemné pečivo z pšeničné mouky není pro tělo zvláště prospěšné. Hladká pšeničná mouka vede k nežádoucím výkyvům cukru. Co když lze udělat "jemné pečení" zdravější, aniž by se změnila chuť? S FiberFin je to super snadné! Přidáním malého množství FiberFinu zvýšíte obsah vlákniny a tím snížíte glykemický index (GI) v pečivu jako jsou housky, pizza, palačinky, vafle a koláče. Lehký, jemně mletý doplněk vlákniny umožňuje, aby chuť, textura a vzhled pečiva zůstaly nezměněny a zároveň dramaticky zvyšuje obsah vlákniny. Jedna polévková lžíce FiberFin poskytuje tolik vlákniny jako 100 ml celozrnné mouky. Potřebujete tedy jen malé množství, abyste zvýšili zdravotní přínos potravin:

Zdravější koláč: Stačí nahradit 20% pšeničné mouky a obsah vlákniny bude vyšší než u plátku celozrnného chleba.

Zdravější palačinky: Přidejte 50 ml FiberFin do vaší palačinkové směsi a těsto bude obsahovat asi 4krát více vlákniny než palačinky vyrobené pouze s hladkou moukou.

Zdravější těsto na pizzu: Nahraďte 10% mouky v receptu na pizza těsto a obsah vlákniny bude stejně vysoký jako v celozrnném chlebu. Kromě toho, s těstem bude snazší pracovat a pizza bude lehčí a křupavější.

Předcházejte chutím na cukr a pamlsky

Rezistentní škrob není tělem využíván jako energie, ale působí stejně jako vláknina a reguluje hladinu cukru v krvi a sekreci inzulínu. [Studie o působení rezistentního škrobu v těle]. Když je hladina cukru v krvi stabilní, máte méně chuti mlsat – „chutě“ se mohou objevit, když se vyskytnou výkyvy hladiny cukru v krvi. Regulační účinek, který má FiberFin na krevní cukr, bude mít dokonce dopad na vaše další jídlo [Studie o efektu „dalšího jídla“]. Pokud si dáte trochu FiberFin v dopoledních hodinách, bude regulovat chuť k jídlu a na sladké pro většinu ze zbytku dne.

Reguluje hormony snižující hladinu cukru v krvi

Vláknina zvyšuje pocit sytosti, takže jíte méně. Jedna polévková lžíce FiberFin (15 gramů) denně vás rychleji a na déle zasystí a stabilizuje  hladinu cukru v krvi.

Studie ukázaly, že rezistentní škrob způsobuje, že tělo uvolňuje více hormonů, které regulují sytost. Jídlo obsahující rezistentní škrob aktivuje tyto hormony a působí, že budete jíst méně – [Studie týkající se sytosti po konzumaci rezistentního škrobu, studie týkající se snížení příjmu potravy při konzumaci rezistentního škrobu].

Spalujte více tuků

Na rozdíl od některých typů vlákniny, rezistentní škrob v tlustém střevě kvasí, a přitom tělo  produkuje prospěšné mastné kyseliny, včetně kyseliny máselné, které blokují schopnost organismu metabolizovat sacharidy. To brání játrům ve využívání sacharidů jako zdroje energie, a místo toho tedy játra musí využít uloženého tělesného tuku a nedávno zkonzumovaného tuku. Tělo ve skutečnosti preferuje jako palivo sacharidy, podobně jako auto nejlépe jezdí na benzín. Kyselina máselná v zásadě zabraňuje tomu, aby se část benzínu v nádrži dostala do motoru, pokud máme použít této metafory, a vaše buňky tak musí začít spalovat tuk. Studie ukazuje, že kdyby pouze 5,4 % celkového příjmu sacharidů v jídle bylo nahrazeno rezistentním škrobem, pak by tělo spálilo o 20–30 % více tuku. [Stude o vlivu rezistentního tuku na snížení a udržení hmotnosti].

Proti civilizačním nemocem

Příliš málo vlákniny ve stravě se spojuje s obezitou, zácpou, diabetem typu 2, vysokým krevním tlakem, cholesterolem, rakovinou střev a kardiovaskulárními chorobami. Vědci si myslí že zvýšený příjem vlákniny pomáhá předcházet těmto onemocněním. Lidé konzumují ve své každodenní stravě příliš málo vlákniny.

V médiích zaznívá, že dieta s vysokým příjmem červeného masa může zvýšit riziko rakoviny střev. Toto riziko se snižuje, pokud máte denní příjem rezistentního škrobu, uvádí se v této studii.

Obecně se přijímá, že dieta s vysokým obsahem vlákniny pomáhá udržet zdravou váhu, což zase snižuje riziko mnoha typů rakoviny.

Jídlo obsahující rezistentní škrob nezvyšuje tolik hladinu cukru v krvi a inzulínu. Chrání také srdce, protože trvale vysoká hladina cukru v krvi vede k blokádám menších cév. Každodenní příjem rezistentního škrobu tak pomáhá čelit riziku diabetu a kardiovaskulárních onemocnění.

Rezistentní škrob vykazuje dobré výsledky při zlepšování citlivosti na inzulín u lidí s inzulínovou rezistencí [Rezistentní škrob zlepšuje citlivost na inzulin u lidí s metabolickým syndrome].

Posílení imunitního systému

Pokud máte v trávicím systému příliš málo prospěšných střevních bakterií, snadno chytíte nějako infekci. Rezistentní škrob je prebiotická vláknina. To znamená, že podporuje růst a aktivitu prospěšných bakterií ve střevech a pomáhá jim v boji proti škodlivým mikrobům.

Větší výdrž

Vzhledem k tomu, že FiberFin pomáhá udržet hladinu cukru v krvi stabilní a prodlužuje pocit sytosti, budete mít více energie – i během cvičení a dalších fyzických aktivit. Cyklista Christian Hannestad z CK Lillehammer  říká: „Dávám každé ráno a večer si  jednu a půl lžíce FiberFinu na cereálie a cítím, že mám pak víc energie. FiberFin také mi pomáhá spalovat tuk. Tuk je vlastně mnohem lepší zdroj energie než sacharidy, a je nezbytný pro cyklistické závody, protože ty obvykle trvají 3-6 hodin, a přitom spálíme zhruba 3 500-7 000 kalorií. Byl jsem jednou ve výcvikovém táboře na Mallorce; nevzal jsem si FiberFin, a neměl jsem moc dobré výsledky. Při dlouhých jízdách se vaše hladiny glukózy v krvi mohou příliš rozjet a mohou ovlivnit váš výkon. O tom není pochyb. FiberFin musím teď mít s sebou na každé cyklistické akci

Bobon.cz používá cookies, abychom Vám mohli poskytnou co nejlepší služby. Používáním naších stránek s tím souhlasíte. Více informací