- -50,00 Kč
Sukrin sirup Karamel 450g
Nutriční a diabetické hodnoty ve 100 g výrobku:
Energie................................607 kJ/149kcal
Tuky....................................0 g.
Sacharidy............................21 g
z toho polyoly 14g -z toho cukry 1,8 g.
Vláknina……………………………………49 g.
Proteiny................................0 g.
Čisté stravitelné sacharidy ....6,6 g
Složení: obsahuje vlákninu z kukuřičných vláken, sladidla sorbitol, erytritol a steviolglykosidy (stévie), melasu a sůl, aroma.
Sukrin Sirup Karamel je bezlepkový sirup s příchutí karamely. Má velmi nízký obsah cukru, prebiotické účinky a je šetrný k zubům. Používá se jako nízkokalorická náhrada sirupu při pečení a vaření, a také jako zálivka do jogurtu a ovesné kaše, na dezerty, moučníky, palačinky, lívance, zákusky a podobné dobroty.
Sukrin Sirup Karamel je alternativní, přírodní a nízkokalorické sladidlo ve formě sirupu s příchutí karamelu. Je přirozeně bohatý na vlákninu, která pochází z rostlinných kukuřičných vláken. Jeho sladivost je stejná, jako sladivost běžného cukru a přitom obsahuje pouze přírodní sladidla (sorbitol, erytritol a steviol glykosid) a melasu, která mu dodává příjemnou zlatou barvu a plnou chuť. Sukrin Sirup "Karamel" můžete použít jako alternativní sladidlo všude tam, kde byste jinak použili běžný sirup.
Sukrin Sirup Karamel je ideální pro slazení smoothies, koláčů, palačinek, lívanců, ovocných pohárů,ovesných vloček a především müsli, jogurtů, zmrzliny, zákusků a dezertů . Je vhodný i pro použití do pečiva, kterému dává soudržnost a příjemnou sladkou chuť.
Sukrin Sirup Karamel obsahuje méně než 2 % cukru. V porovnání s medem nebo javorovým sirupem obsahuje jen zhruba poloviční množství kalorií. Neobsahuje alergeny, je bezlepkový a díky svému složení působí jako prebiotikum. To znamená, že podporuje růst a aktivitu střevní mikroflóry a zlepšuje tak zdravotní stav konzumenta
- Téměř 50 g vlákniny a jen 2 g cukru na 100 g.
- Zdravá náhražka sirupu.
- Ideální na domácí tyčinky.
- Vhodný pro diabetiky a vegany
- Bez cukru, lepku, mléka
Sukrin Sirup a diabetes
Sukrin Sirup obsahuje méně než 2% cukrů.
Zkušenosti ukázaly, že přípravek Sukrin Sirup se vstřebává u každého člověka trochu jinak. Pro někoho to bude především zdroj vlákniny, zatímco u jiného se může stát, že Sukrin Sirup povede k tvorbě cukru v krvi.
Proto doporučujeme každému, kdo trpí cukrovkou, aby pečlivě a opatrně vyzkoušet použití přípravku Sukrin Sirup a sledoval, zda se mu zvýší hladina cukru v krvi. Případné zvýšení bude určitě menší než při příjmu tradičního sirupu, medu nebo cukru, ale může být vyšší, než by se dalo očekávat od produktu s tak malým množstvím cukrů a velkým množstvím vlákniny. Bohužel neexistuje dostatek dobře zdokumentovaných testů, které by nám pomohly stanovit jasný závěr. Doporučená dávka pro diabetiky do 20 ml denně.
Složení: obsahuje vlákninu z kukuřičných vláken, sladidla sorbitol, erytritol a steviolglykosidy (stevie), melasu a sůl, aroma.
Čemu prospívá
Prebiotika mají celou řadu pozitivních účinků, zde uvádíme alespoň některé:
- Zvětšují objem stolice a zabraňují jejímu ztuhnutí (působí proti zácpě).
- Podporují střevní peristaltiku (střevní pohyby).
- Podporuje růst prospěšných střevních bakterií a tím brání nežádoucímu množení ostatních patogenních bakterií
- Podporují imunitní systém.
- Výrazně snižuje riziko vzniku zubního kazu
- Zlepšují vstřebávání vápníku a hořčíku, čímž podporují anti-osteoporotický proces.
- Prebiotický účinek je rovněž prospěšný v průběhu nebo po skončení léčby antibiotiky. Antibiotická léčba je lépe snášena a dochází k rychlejší obnově přirozené střevní mikroflóry (bez průjmu, zácpy či nadýmání).