Směs na Perníčky LowCarb
Směs na Perníčky /LowCarb/ 220 g
bez cukru a lepku
Sacharidu na jeden kolem 1,5 g
Postup: potřebujeme
1 vejce, 50 ml smetany, 70 g másla ( ghí, kravského), kůru z 1/4 dobře omytého pomeranče.
Smetanu a máslo zahřejeme ve mikrovlnné troubě.
Promícháme a ochladíme. Ke suché směsi přidáme vejce, směs smetany a másla, kůru a dobře promícháme.
Vznikne měkké těsto. Lžičkou tvoříme placky 4-5 cm
na plechu s pečícím papírem. Perníčky pečeme v rozehráté troubě na 180 st cca 12 minut.
Po vychladnutí můžeme zdobit čokoládou bez cukru nebo ponechat jen tak.
Z těsta dá se upéct i norimberské perníčky.
Potřeba přidat 40 g kandované pomerančové a citronové kůry, kterou předem můžete udělat se sladidlem Sukrin Bake nebo Finesse.
Složení: jemná mandlová mouka, soda, koření, kakao prášek, sukrin Gold medový, xantan guma.