Low carb směs na čokoládový dort s ořechy 350g

Směs na LC čokoládový dort s ořechy 350g

259,00 Kč
S DPH

Čistých sacharidů na 100 g. - 11,5 g,

Nutriční a diabetické hodnoty ve 100 g výrobku:

Energie................................201 kcal.

Tuky....................................9,1 g. z toho nas.mastné kys. 6,2 g.

Sacharidy............................21,1 g, z toho cukru 1,0 g. z toho polyoly....9,6g. 

Vláknina...............................12 g.

Proteiny................................12,5 g.

Sůl.......................................1,7 g.

Net carbs .............................11,5 g.

Bez cukru a lepku, bez vajec, vhodný pro vegany.

Poznámka: polyoly jsou sladidla, v tomto balení erytritol.

Skladem

Nízko-sacharidový, čokoládový dort s ořechy.

Tento dort je vláčný, bez cukru a lepku a zaručeně prozáří i sebepošmournější  podzimní den.

Směs na pečení dortu bohatá na vlákninu, proteiny(bílkoviny), bez cukru a lepku, snadná příprava. 

Váha hotového korpusu( bez krému) 650 g. 

Ke směsi potřebujeme: 3 vejce, 100 ml vody, 100 g másla nebo oleje. 

Postup přípravy:

Vejce vyšleháme do husté pěny!, přidáme vodu, olej a postupně směs na dort. 

  1. Připravené těsto navrstvíme do kulaté formy o průměru 20-22 cm ( menší forma), kterou jsme předem vymastili tukem nebo vyložili pečícím papírem. Pečeme při teplotě 175 stupňů cca 35-40 minut.
  2. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout. Pak rozpůlíme korpus na dvě části, nebo necháme vcelku a ozdobíme podle chuti a nálady, připravíme si polevu.

Na polevu potřebujeme:

200 g smetany na šlehaní

50-100 g čokolády bez přidaného cukru, předem roztavené ve vodní lázni 

5-10 kapek stevie nebo sladidla dle volby.

Příprava: 

  1. Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni za pomalého přidávání smetany. 
  2. Odstavíme čokoládu z vodní lázně, necháme trochu vychladnout a použijeme. 

TIP: Tento minidortík můžete udělat s domácími povidly a sametovým krémem z mascarpone.

 Přidáním ke suché směsi 1 č. lžičky mletého zázvoru a 1/2 č .lž. mletého hřebíčku vám vznikne perníkový dort.

Složení: sezamová jemná moučka, mandlová mouka, vlašské ořechy, vláknina Fiberfin, vláknina čekanky, kakao prášek, protein hrachu, mléčný protein, kypřicí prášek do pečiva, soda, erythritol Sukrin, sůl, skořice, aroma: vanilka. 

Bobon.cz používá cookies, abychom Vám mohli poskytnou co nejlepší služby. Používáním naších stránek s tím souhlasíte. Více informací