Lupinová mouka 300g
Průměrné výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energie: 1399 kJ / 332 kcal
Bílkoviny: 39,8 g
Tuky: 7,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 1,6 g
Sacharidy: 7,5 g
- z toho cukry: 7,5 g
Vláknina: 36 g
Sůl: 0,04 g
LUPINOVÁ MOUKA
Lupinová mouka se vyrábí z kvalitních, očištěných lupinových bobů (Lupinus angustifolius; lupina úzkolistá nebo vlčí bob).
Lupina obsahuje více než 30% bílkovin jako sója a stále častěji se používá v recepturách speciálních pekařských a těstárenských výrobků mj. jako náhrada sójové mouky. Lupinová mouka je nízkosacharidová a má příjemnou jemnou oříškovou chuť, obsahuje i řadu důležitých aminokyselin a nenasycené mastné kyseliny. Při alergii na sóju je tedy lupinová mouka vhodnou náhradou.
Díky své přirozeně žluté barvě zintenzivňuje barvu výrobků, její emulgační vlastnosti částečně nahrazují žloutky. Jedná se o přirozený antioxidant, zpomaluje hořknutí a žluknutí tuků, prodlužuje trvanlivost pečiva a je přirozeně bezlepková.
POUŽITÍ
Lupinovou mouku můžete použít na pečení moučníků a dezertů, lze ji využít samostatně nebo v kombinaci s jinými moukami. Není příliš vhodná k přípravě kynutých těst. Na kynuté těsto najdete u nás lupinovou mouku enzymatický aktivní. Částečně s lupinovou moukou můžete nahradit žloutek, třeba při výrobě zmrzliny nebo sušenek. Hodí se na obalování, k zahušťování omáček i polévek nebo jako pojidlo do karbanátků či sekané. A připravit si můžete i domácí těstoviny, které budou chutné a hezky žlutě zbarvené.
Složení: lupina Výrobce: Nizozemsko.