Lupinová mouka enzymatický aktivní 300g
Průměrné výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energie: 1255 kJ / 299 kcal
Bílkoviny: 33,3 g
Tuky: 5,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 1,3 g
Sacharidy: 6,7 g
- z toho cukry: 6,7 g
Vláknina: 42,8 g
Sůl: 0,05 g
Lupina obsahuje více než 30% proteinu a stále častěji se používá v recepturách speciálních pekařských a těstárenských výrobků mj. jako náhrada sójové mouky. Díky své přirozeně žluté barvě zintenzivňuje barvu výrobků, její emulgační vlastnosti částečně nahrazují žloutky; potenciální využití je rovněž pro křupavé cereálie a snacky, dětskou výživu, polévky a saláty. Jedná se o přirozený antioxidant, zpomaluje hořknutí a žluknutí tuků, prodlužuje trvanlivost pečiva.
Lupinová mouka enzymatický aktivní( fermentovaná) Díky fermentaci mouka v porovnání s klasickou má méně sachyridu a má více dostupních mínerálních látek. Lepší se hodí pro přípravu kynutého těsta, něž klasická lupinová.
Použití: na přípravu těsta nahrad'te část mouky v receptu lupinovou moukou( stačí 2-3 lžičky)
Lupinová mouka je bezlepková, takže lepek můžete nahradit psylliem husk powder ( jemná moučka)
GMO Free
Přirozeně bezlepková potravina.
Složení: lupina Výrobce: Nizozemsko.